De Bloementuin
Een prachtige plek voor je kind


Even voorstellen

Altijd heb ik het fijn gevonden om kleine kinderen om me heen te hebben. Ik geniet er van naar ze te kijken, te zien wat ze nodig hebben om groot te worden, hun eigen vuur levend te houden, te zien hoe ze zichzelf ontdekken en ze daarbij te helpen.

Na eerst hele andere dingen gedaan te hebben (o.a. gezondheidsvoorlichting) heb ik in de tweede helft van mijn loopbaan de opleiding tot peuterleidster gevolgd. Ik heb 8 jaar gewerkt als peuterjuf bij peuterspeelzaal Madelief in Middelburg.
In 2012 ben ik mijn eigen kinderopvang begonnen: De Bloementuin. Wat een heerlijke, vrolijke ervaring.

Ik ben een echt buitenmens: wandelen, liefst aan het strand of in de bergen; tuinieren. Buiten in de natuur vind ik rust én energie. Wat is er mooier dan een wandeltocht door het duingebied van Oranjezon. En wat is er mooier dan met de kinderen door de tuin te banjeren, frambozen en bessen te plukken, aardappels te rooien en ze te zien spelen, struinen, ontdekken en ravotten.

Ook muziek is er altijd geweest. Op mijn twaalfde heb ik mijn eerste muzieklessen gevolgd en dat is eigenlijk nooit opgehouden. Eerst was het gitaar, later zang, koordirectie en piano. Ik heb in diverse koren gezongen en koren gedirigeerd. Op het moment zing ik bij Cantare uit Goes.
Muziek is een fijne manier op met kinderen te communiceren: ik zing veel liedjes om de overgangen in de dag soepel te laten lopen. Ook speel ik soms piano voor ze. En dat merk ik aan de kinderen: ook zij zingen veel en spelen graag op de piano.Ik ben Margie van Rabenswaaij, 61 jaar oud. Samen met mijn man Kees woon ik in een mooi huis met grote tuin in Middelburg even buiten het centrum.